Bewandel je eigen weg

Hbis_blog_foto.jpg

Op mijn weg naar een slankere ik ben ik al heel wat hobbels tegen gekomen. Zeker op het gebied van alle verleidingen langs de weg. Verjaardagen, borrels, visite, kasten vol met lekkers, winkelschappen met eten. Ach ik ken het al jaren, en als je dan leest op diverse sites dat afvallen zo makkelijk is dan denk ik wel eens,’je bent zelf denk ik nooit echt dik geweest’ ik weet het je mag zo niet denken maar toch. Afvallen is niet makkelijk je moet er echt serieus wat voor doen, alleen minder eten en wat meer bewegen is te kort door de bocht. Toch is dat wel de essentie van slank worden, maar er is meer voor nodig om slank te worden. En dat is vooral je mindset veranderen. Waarom ben je dik? Maar vooral waarom wil je slank worden? Wat is jou reden om de stap te zetten naar een slankere jij?

Mijn reden is om gezond te zijn en dat ook te blijven. Nu word ik 50 en ik voel me fantastisch, ook al ben ik soms moe maar ik heb ervoor gekozen om mijn levensstijl aan te passen.

Vandaag bijvoorbeeld, ik sta vroeg op ook al ben ik vrij vandaag. Ik vind het heerlijk om dan een lekkere cappuccino te maken en even lekker te genieten in mijn eentje. Daarna maak ik ontbijt. Vroeger at ik dan beschuiten met lekker veel kaas, en hagelslag o.i.d. nu kies ik voor peer met kwark en Kelloggs fiber. Mijn boodschappenmandje lag in het verleden vol met allerlei meuk uit pakjes en zakjes. Nu kies ik bewust voor rauwkost lekkere groenten, eieren en andere gezonde lekkernijen. Koekjes en chips vind ik eigenlijk steeds minder de moeite waard om te eten. Ik weet wat er in die troep zit, ja ik vind het echt troep en geniet er ook niet echt meer van. Toch kan ik er soms ook niet afblijven maar dat is dan weer een ander verhaal. Ik bestudeer eigenlijk altijd de ingrediënten lijst op de pakjes zodat ik weloverwogen keuzes kan maken. Zo Eet ik meer vis en minder vlees en helemaal geen bewerkte vleeswaren meer. Doordat ik weet hoeveel calorieën ik ongeveer op een dag verbrand en ik uitgerekend heb wat ik aan calorieën kan eten, hoef ik niet de hele dag op wortelen te leven maar bepaal ik zelf wat ik voor eetpatroon heb.

En dan bewegen dat is cruciaal in je afslankproces, waarom? Omdat je door meer beweging o.a. Je stofwisseling in gang zet. Neem jezelf voor om 3 keer in de week een uur aan beweging te doen. Ik ga toch het liefst naar buiten maar doe ook kracht training in mijn eigen huiskamer met mijn eigen gewicht. En het leuke is als je meer aan beweging gaat doen, kun je ook af en toe eens iets lekkers nemen tussendoor. Zoek uit wat voor beweging bij jou past, en begin daarmee. Het makkelijkst is je wandelschoenen aan en lekker wandelen als je dit in het begin iedere dag een half uurtje doet zul je merken dat je veel beter in je vel gaat zitten, en je slankt af mits je ook je eetgewoontes verandert. Want als je daar niets aan doet gaat er niets af. En dat wilde je toch ook niet. Ik heb vandaag heerlijk een uur in het bos gelopen en ga nu nog wat training doen. Zo word ik langzaam steeds slanker en blijf ik ook slank.

Besef dat iedere 1000 mijl met de eerste stap begint, ga maar eens onder aan de trap staan als je naar boven wilt zul je toch echt de treden tree voor tree moeten beklimmen anders blijf je gewoon beneden staan en kom je niet daar waar je wilt zijn.

Bewandel je weg in jou eigen tempo, en doe wat bij jou past.

 

Een gezonde slanke groet,

Jolanda

Al jaren kamp ik met overgewicht en ben ik daar mee bezig. Totdat ik boven aan de trap stond te hijgen. Toen was het genoeg. Ik heb mijn voeding en gedachten veranderd en ben meer gaan bewegen en raakte 40 kilo kwijt.
Mijn naam is Jolanda en ik ben 50, in de overgang en voel me fantastisch. Nu jij nog.
Jolanda Zoer-Dekker
Egbert nijstadlaan 2
7991AZ Dwingeloo
06 25541872
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.