Gedachteloos eten

Gedachteloos_eten.jpeg

Een aantal tips om af te vallen en slank te blijven. Vooral tip 4 vind ik een hele goede.

Voorkom gedachteloos eten.

Als je niet oppast eet je de hele dag door. Bij het ontbijt klaarmaken eet je gedachteloos een broodstukje of een plakje kaas. Bij de koffie snaai je zonder dat je er erg in hebt toch een koekje en een reep chocola is op voordat je er erg in hebt. Onder je werk eet je gedachteloos een dropje of iets anders. Zo eet je ongemerkt de hele dag door heel wat extra calorieën weg. Alles wat je gedachteloos eet wordt niet geregistreerd door je hersenen, en dus raak je niet of nauwelijks verzadigd.

 

Onderstaand een aantal tips om gedachteloos eten te voorkomen en zo dichter bij je doel te komen.

 

Tip 1 bepaal vooraf je portie. Eet niet rechtstreeks uit de verpakking of uit de koelkast maar bepaal van te voren wat je wilt eten. Dit lijkt misschien wat overdreven maar zo hou je je calorie inname wel binnen de perken.

 

Tip 2 Snoep niet van het beleg als je je boterham klaarmaakt en drink niet alvast een paar slokken uit je glas of beker. Drink eerst een glas water als je dorst hebt. Je bespaart zo weer wat calorieën.

 

Tip 3 Snoep niet tijdens het koken ongemerkt eet je ook zo heel wat calorieën weg. Niet handig als je af wilt vallen dus.

 

Tip 4 schep in de keuken op en zet geen pannen op tafel, je komt op deze manier niet in de verleiding om nog een keer op te scheppen. Als je al wat op tafel zet zorg dan dat dit gezonde eetwaren zijn zoals een lekkere gezonde salade en een kan fris water.

 

Tip 5 Eet niet tijdens andere bezigheden zoals auto rijden, computeren, tv kijken etc. Als je dit toch doet eet je gedachteloos en registreren je hersenen niet dat je verzadigd bent.

 

Tip 6 neem de tijd om te eten en geniet. Dek de tafel mooi en ga lekker rustig aan tafel zitten eten. Eet rustig en geniet. Je hersenen hebben ongeveer 20 minuten nodig om het seintje te geven dat je vol zit.  

 

Simpele tips die je direct uit kan voeren en je lange termijn resultaat geven.

Al jaren kamp ik met overgewicht en ben ik daar mee bezig. Totdat ik boven aan de trap stond te hijgen. Toen was het genoeg. Ik heb mijn voeding en gedachten veranderd en ben meer gaan bewegen en raakte 40 kilo kwijt.
Mijn naam is Jolanda en ik ben 50, in de overgang en voel me fantastisch. Nu jij nog.
Jolanda Zoer-Dekker
Egbert nijstadlaan 2
7991AZ Dwingeloo
06 25541872
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.