Mindset en afvallen

Mindset_blog.jpg

Als je blijvend af wilt vallen, zul je een aantal dingen moeten doen om dat te kunnen bereiken. Het werkt niet om bijvoorbeeld minder te eten of alleen meer te bewegen. Blijvend afvallen is een samenwerking van minder eten, anders eten, en meer en beter bewegen. Ik weet dat dit misschien wel een domper is maar toch is dit echt zo.

Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Dit was voor mij echt wel een eyeopener. Je kunt er voor kiezen om te dromen dat je af wilt vallen, en er vervolgens niets mee doen of je pakt je vodden bij elkaar om er wel wat aan te doen.

In je hoofd wil je afvallen, maar hoe doe je dat nou. Je weet echt wel wat je niet mag eten en je weet ook wel dat beweging goed voor je is. En toch doe je het niet of te weinig.
Herkenbaar?

Zoek eens bij je zelf op waarom je zou willen afvallen, is dat alleen voor jezelf of wil je vooral afvallen omdat anderen er een mening over hebben? Bij dat laatste zou ik zeggen F*ck it... en laat ze lekker hun mening hebben. Afvallen lukt alleen als je zelf heel graag wilt, en als er een noodzaak is.

Schrijf vervolgens op waarom je wilt afvallen, en schrijf er ook bij hoeveel je wilt afvallen. Zoek plaatjes op van mensen die eruit zien zoals jij eruit zou willen zien. Dit is heel belangrijk voor je onderbewustzijn, als je hier iedere dag naar kijkt en het voor jezelf terug leest, nestelt het zich in je onderbewustzijn en ga je er steeds meer naar handelen om het te doen slagen.

Blijvend slank zijn is een leefstijl verandering, genieten van gezonde voeding en gezonde beweging. Bestudeer eens je slanke vrienden en vriendinnen en kijk eens hoe zij met eten omgaan. Je zult zien dat zij echt niet alleen op wortels en appels leven. Zij genieten echt van lekker eten. Maar zij overeten zich gewoon niet. Blijvend slank zijn is structureel minder eten dan dat je verbrand en dan zul je zien dat ook jij nooit meer te zwaar zult zijn!

Je zal nu denken, ja ja als het zo makkelijk gaat is toch iedereen slank? Ik zeg niet dat het makkelijk is, het is simpel maar zo ontzettend moeilijk daar zal ik geen geheim van maken. Zelf ga ik ook best wel eens de mist in met mijn eetgewoontes, dan lonkt dat patatje met of lekkere kwekkeboomkroket mij ook. Alleen ik heb me zelf aan geleerd om er dan echt van te genieten en er geen schuldgevoel meer over te hebben. En ook heb ik geaccepteerd dat ik langzamer afval dan ik deed. Ik kies daar bewust zelf voor. Ik hou mij aan de 80/20 regel, dat houdt in dat ik 80% gezonde voeding eet en 20% minder gezonde voeding eet.

Al jaren kamp ik met overgewicht en ben ik daar mee bezig. Totdat ik boven aan de trap stond te hijgen. Toen was het genoeg. Ik heb mijn voeding en gedachten veranderd en ben meer gaan bewegen en raakte 40 kilo kwijt.
Mijn naam is Jolanda en ik ben 50, in de overgang en voel me fantastisch. Nu jij nog.
Jolanda Zoer-Dekker
Egbert nijstadlaan 2
7991AZ Dwingeloo
06 25541872
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.