Wat betekent slank voor jou?

Hoe Blijf Ik Slank Coaching blog Wat betekent slank voor jou?

Hoe blijf ik slank, dat is voor mij ook wel een goede vraag. Slank wat is dat eigenlijk? Ik heb de definitie van het begrip Slank eens opgezocht.

Slank

Slank is de aanduiding voor iemand die of iets dat zodanige afmetingen heeft dat de proporties als esthetisch en aantrekkelijk worden ervaren. Over het algemeen wordt er “smal en goed geproportioneerd ”mee bedoeld. Het begrip is subjectief. De perceptie wie en wat al dan niet slank is, is persoonsgebonden, cultureel bepaald en gebonden aan de tijdgeest. Wat vroeger als esthetisch en mooi werd ervaren, vinden sommigen nu dik en onaantrekkelijk. Slank is geen synoniem van mager. Mager heeft een veeleer negatieve connotatie, slank een positieve. Niet alleen personen kunnen als slank worden ervaren, ook objecten, zoals een slanke kolom in de bouwkunde of een slanke boom in de natuur. Bron: nl.wikipedia.org

Nou als ik dit bovenstaande lees kan ik je dus vertellen dat ik dan niet slank ben. En als ik om me heen kijk zijn er meer mensen niet slank dan dat zij wel slank zijn. Toch vind ik dat ik mij zelf slank mag noemen. Ik was ooit 162 kilo en dat noemen ze zwaar obesitas en niet dus niet slank. Nu ben ik al een paar jaar tussen de 95 en 100 kilo. Waarom heb ik dan Hoe Blijf Ik Slank opgericht zal je je misschien afvragen. Omdat er zoveel mensen zijn die rond dit gewicht zitten, of misschien zwaarder zijn en ook zo graag slank willen worden en blijven. Zelf vind ik het soms echt nog wel moeilijk om mijzelf slank te zien. Ik heb in de slaapkamer een enorme spiegel 😉 en als ik daar dan voor sta moet ik best wel eens slikken als ik al mijn veloverschot zie. Maar toch, als ik dan in de kleren zit, ben ik best tevreden met mijzelf. 

Op dit moment van schrijven sta ik alweer een poosje stil, en toch wil ik graag nog zeker 20 kilo kwijt. Op een of andere manier loopt het bij mij dus ook niet zo soepel☹. Het verschil met vroeger voor “Hoe Blijf Ik Slank” is dat ik nu weet waar dit aan ligt. Wat ook weer niet wil zeggen dat ik heel makkelijk mijn knopje om kan zetten hoor. Wel pas ik op dit moment weer mijn eigen tips toe bij mezelf. En kom ik tot de ontdekking dat ik me echt veel beter voel als ik mijn regie over mijn eetgedrag herpak. 

Slank worden en blijven is voor mij op een andere manier lekker eten, maar ook meer bewegen omdat ik weet dat meer bewegen ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt en dat zorgt er weer voor dat je meer kan eten als je dat zou willen. Want calorieën blijven die beestjes die er voor zorgen dat je kleding strakker gaat zitten.  En als ik soms te veel en te vaak snoep en snaai voel ik me niet zo prettig. Maar ach So be it, ik blijf op gewicht en weet waar dat aan ligt. 

Hoe Blijf Ik Slank is er voor jou om je inzichten te geven hoe je met lekkers en valkuilen om kunt gaan. Ook hoe je de regie over je eetgedrag weer terug kunt pakken. Niet om je te vertellen wat je wel en niet moet eten, dat weet je zelf wel lijkt me. Je bent slank als jij vind dat je slank bent. Als jij lekker in je vel, en geniet van het leven dat is voor mij het allerbelangrijkste. Gelukkig zijn zit niet in een maatje 36, gelukkig zijn zit in je mind. Gezond en gelukkig leven zit hem niet in het alleen maar op worteltjes en super food eten. Het is genieten van de mensen die je dierbaar zijn, lekker eten en voldoende beweging waar jij je goed bij voelt. En als ik daaraan een steentje bij kan dragen ben ik daar dankbaar voor.

 

 

Al jaren kamp ik met overgewicht en ben ik daar mee bezig. Totdat ik boven aan de trap stond te hijgen. Toen was het genoeg. Ik heb mijn voeding en gedachten veranderd en ben meer gaan bewegen en raakte 40 kilo kwijt.
Mijn naam is Jolanda en ik ben 50, in de overgang en voel me fantastisch. Nu jij nog.
Jolanda Zoer-Dekker
Egbert nijstadlaan 2
7991AZ Dwingeloo
06 25541872
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.