Over mij

Lees hier mijn verhaal en vind uit of ik jou perfecte coach kan zijn!

Over mij


Al jaren kamp ik met overgewicht en ben ik daar mee bezig. Totdat ik boven aan de trap stond te hijgen. Toen was het genoeg. Ik heb mijn voeding en gedachten veranderd en ben meer gaan bewegen en raakte 40 kilo kwijt. En het blijft er tot nu toe af. En dat gun ik jou ook. Mijn naam is Jolanda en ik ben 50, in de overgang en voel me fantastisch. Nu jij nog.

Mijn verleden

Als kind was ik al een stevige meid, maar vanaf het moment dat ik naar het voortgezet onderwijs ging, werd ik ieder jaar wat zwaarder. Mijn moeder moest ieder jaar nieuwe koksbroeken kopen. Ik hield en hou nog steeds van lekker bakken en koken. Ik deed mijn opleiding in de horeca en dus was eten en proeven onderdeel van mijn leven.

Het deed me ook niet zoveel dat ik dik was, ik had naar mijn mening nergens last van en at lekker alles wat me voorgezet werd. Kon en kan nog steeds moeilijk nee zeggen, vooral als iemand zelf iets gebakken of gekookt had.

Ook toen ik trouwde met mijn man Eric en kinderen kreeg was ik niet echt met gezond eten bezig. Natuurlijk aten we wel groente maar om nou te zeggen iedere dag.. nee er stond ook vaak patat of i.d. Op het menu.

Tot ik merkte dat ik toch wel moe werd en niet zonder hijgen de trap op kon. Ik ging naar de sportschool. Daar op de industrieweegschaal… de personenweegschaal ging niet verder… bleef de pijl staan op... ruim 160 kilo… Wat schrok ik daarvan.

Jeetje wat een gewicht. Dat was de eerste stap naar een slankere ik. Ik ging sporten en vond er echt niets aan. Verdiepte me ook niet echt in wat voeding voor me deed. Ik kreeg een maagband, dat zou mijn redding worden dacht ik. En eigenlijk is dat het ook wel geworden want ik viel 60 kilo af. En woog dus 100 kilo en daar bleef het bij. Het maagbandje werkte niet meer en ik had mijn leefstijl niet echt aangepast dus de kilo’s gingen er langzaamaan weer bij aan.

Tijd voor actie

In 2014 was ik er echt helemaal klaar mee. Ik baalde van mezelf en dat ik weer zwaarder werd. Ik dacht dan maar een maagverkleining dat zal mijn redding wezen. Ik ben een hele dag naar de obesitaskliniek geweest daar heb ik allerlei testen afgelegd. Een psycholoog, diëtist, sportarts en internist etc, allemaal luisterde ze naar mij en besloten vervolgens dat ik nog niet in aanmerking kwam omdat ik niet naar een diëtiste geweest was. En ze vonden eigenlijk dat ik ook sterk genoeg was om het zelf te doen. Tja en dat heb ik toen gedaan.

Ik verdiepte me in voeding, en ging naar de diëtiste en begon met beweging. Er ging een wereld voor me open. Ik hoefde helemaal niet alles te laten staan, maar ik maakte bewustere keuzes. Dat kon ik ook omdat ik mezelf leerde om de suikers zoveel mogelijk te laten staan. Ik zocht ook mensen op die me konden steunen met adviezen en tips. Er ging op die manier 40 kilo af en het blijft er ook af. Niet omdat ik alleen op worteltjes leef maar omdat ik bewust met mijn voeding omga.

Ik weet wat ik kan eten, ik vind het heerlijk om te bewegen en leer steeds meer over gezonde voeding. Ik vul mijn lijf niet meer maar voed mijn lijf. Dit heeft als resultaat dat ik nu fitter en energieker ben als nooit tevoren. En dat ik jou als lezer ook kan inspireren om wat aan je lijf te gaan doen. Je kwaliteit van leven word zoveel beter met een paar kilo minder.
Al jaren kamp ik met overgewicht en ben ik daar mee bezig. Totdat ik boven aan de trap stond te hijgen. Toen was het genoeg. Ik heb mijn voeding en gedachten veranderd en ben meer gaan bewegen en raakte 40 kilo kwijt.
Mijn naam is Jolanda en ik ben 50, in de overgang en voel me fantastisch. Nu jij nog.
Jolanda Zoer-Dekker
Egbert nijstadlaan 2
7991AZ Dwingeloo
06 25541872
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.