Visie

Als je blijvend wilt afvallen, zal je een aantal stappen moeten doorlopen. Allereerst is het heel belangrijk om je bewust te worden van je eet en beweegpatroon. Wat stop je nou eigenlijk allemaal in je mond, en hoeveel beweeg je op een dag? Het heeft echt geen zin om een crashdieet te gaan volgen, ja dat werkt voor even maar je lichaam vind dat echt niet fijn. Na verloop van tijd kom je vaak weer aan.

Weet jij wel hoeveel je verbrand op een dag? In het kort werkt het zo: als je meer eet dan dat je verbrand kom je aan. Als je minder eet dan dat je verbrand val je af. Zo simpel is het.
Je lichaam heeft altijd energie nodig om te functioneren. Energie wordt aangeduid in calorieën (kcal) op verpakkingen. Die energie haal je uit je voeding. Stel dat je lichaam om te functioneren 2000 calorieën nodig heeft per dag maar je eet iedere dag 2100 calorieën en dat doe je structureel dan kom je heel langzaam steeds meer aan.

Het lijkt dus dat je helemaal niet te veel eet terwijl je toch aankomt. En jij je maar afvragen waarom je toch steeds dikker wordt.
Het fijne is dat als je dus in plaats van 2000 calorieën iedere dag 1900 calorieën eet je dus structureel steeds wat minder zwaar wordt. En daar moet je je dus bewust van gaan worden.

Slank blijven is leren hoe je bewuste keuzes maakt in jouw eetgedrag, zonder dat je daar iets voor hoeft te laten staan. Je motto zou moeten worden: ‘Ik eet wat ik wil, en ik wil niet te veel eten.’ Zonder frustraties slank worden is zelf de verantwoording nemen over je eetgedrag. “Ik mag alles, maar ik wil niet”

Jolanda Zoer-Dekker
Al jaren kamp ik met overgewicht en ben ik daar mee bezig. Totdat ik boven aan de trap stond te hijgen. Toen was het genoeg. Ik heb mijn voeding en gedachten veranderd en ben meer gaan bewegen en raakte 40 kilo kwijt.
Mijn naam is Jolanda en ik ben 50, in de overgang en voel me fantastisch. Nu jij nog.
Jolanda Zoer-Dekker
Egbert nijstadlaan 2
7991AZ Dwingeloo
06 25541872
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.